Έξυπνος Φορτιστής-Συντηρητής Pandora Charger με Bluetooth

Κατηγορία:

Ο Pandora Charger μπορεί να φορτίσει και να επαναφέρει κάθε είδους μπαταρίες, διαφόρων τύπων, αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, σκαφών και όχι μόνο. Εκτός από αυτό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τροφοδοτικό-σταθεροποιητής με προστασία από υπερφόρτωση και βραχυκύκλωμα.

Με την εφαρμογή Pandora Charger για κινητά Android μπορείτε να διαχειριστείτε τον charger, να διαμορφώσετε τις παραμέτρους φόρτισης και να δείτε το ιστορικό των συμβάντων του φορτιστή Pandora.

Ο Pandora Charger ικανοποιεί τις ανάγκες κάθε τεχνικού στην αυτοκινητοβιομηχανία για την συντήρηση της μπαταρίας κατά την διάρκεια οποιασδήποτε εργασίας ή συντήρησης ενός σύγχρονου αυτοκινήτου!

Ο Pandora Charger είναι ένας ισχυρός φορτιστής με δυνατότητα να διατηρεί σταθερή ένταση ρεύματος έως και 25 A με σταθερή τάση και προστασία απότομης διακύμανσής φορτίου (peak).

Οι αλγόριθμοι, οι μέθοδοι φόρτισης και ελέγχου υψηλής ακρίβειας της κατάστασης της μπαταρίας του αυτοκινήτου με την βοήθεια των γρήγορων chip ADC νέας τεχνολογίας, καθιστούν τον Pandora Charger πρωτοπόρο και μοναδικό στο είδος του!

Οι ακροδέκτες που συνδέονται με την μπαταρία, εκτός από το καλώδιο τροφοδοσίας, μέσω του οποίου πραγματοποιείται η φόρτιση, ενσωματώνουν και ένα επιπλέον καλώδιο μέτρησης, το οποίο, ανεξάρτητα από το ρεύμα φόρτισης και την πτώση τάσης στο καλώδιο, μετρά την τάση της μπαταρίας με ακρίβεια mV (milliVolts), αποκλείοντας την πιθανότητα ζημιάς κατά την διάρκεια της φόρτισης, βοηθώντας στην επιτήρηση της σωστής φόρτισης της μπαταρίας.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι οι μπαταρίες φορτίζουν με μέγιστο ρεύμα που δεν υπερβαίνει το 1/10 της χωρητικότητάς τους σε αμπερώρια (Ah). Για παράδειγμα, μια μπαταρία χωρητικότητας 55 Ah θα φόρτιζε σωστά με παροχή ρεύματος όχι μεγαλύτερη από 5,5 A.

Τα τελευταία χρόνια, οι τεχνολογίες, άρα και η ταχύτητα φόρτισης των μπαταριών, έχουν αλλάξει δραστικά.

Οι σύγχρονες μπαταρίες μπορούν να φορτιστούν με παροχή ρεύματος αρκετές φορές υψηλότερη από το 1/10 της χωρητικότητάς τους. Είναι ευρέως γνωστή πια η γρήγορη φόρτιση για κινητά τηλέφωνα (Fast Charge).

Και στις μπαταρίες αυτοκινήτου μπορεί να γίνει γρήγορη φόρτιση, αλλά από εξειδικευμένο προσωπικό και με κατάλληλους ελέγχους και μετρήσεις. Τέτοιους ελέγχους ακριβώς παρέχει αυτόματα ο Pandora Charger! Για να μην δημιουργηθεί η οποιαδήποτε ζημιά στην μπαταρία, κατά την διάρκεια της φόρτισης, ο Pandora Charger πραγματοποιεί συνέχεια, αυτόματα, ακριβείς μετρήσεις της τάσης (Volt) ώστε να μην γίνει καμμία υπέρβαση ούτε για ένα δευτερόλεπτο.

Η υπέρβαση της τάσης προκαλεί μη αναστρέψιμες και καταστροφικές αλλαγές στη δομή της μπαταρίας.

Αν υπερβείτε την τάση έστω και μία φορά για μερικά δευτερόλεπτα θα έχετε απώλεια χωρητικότητας, αποδοτικότητας και διάρκεια ζωής της μπαταρίας από την «αποθείωση»! Έτσι η μπαταρία μετά από έξι μήνες, θα ζητήσει αντικατάσταση χωρίς δυνατότητα φόρτισης, αντί για 5 χρόνια καλής λειτουργίας που θα είχε, με ετήσια απώλεια χωρητικότητας μικρότερη από 20%.

Οι σύγχρονες μπαταρίες που κατασκευάζονται με τεχνολογία AGM, μπορούν να φορτιστούν, γρήγορα χωρίς πρόκληση ζημιάς, με παροχή ρεύματος 20Α ακόμα και 50Α, για μπαταρίες με χωρητικότητα 85-110Ah. Άλλωστε με τον ίδιο τρόπο το αυτοκίνητο, με τον κινητήρα εν λειτουργεία, φορτίζει την μπαταρία από το δυναμό.

Αν προσέξετε σε μοντέρνα αυτοκίνητα όπως BMW, Mercedes, AUDI κ.α., στους ακροδέκτες της μπαταρίας υπάρχουν συσκευές που μετρούν την τάση και την θερμοκρασία της μπαταρίας, οι οποίες, με την σειρά τους, ελέγχουν τις λειτουργίες της ηλεκτρικής γεννήτριας (δυναμό), προστατεύοντάς την από υπέρβαση τάσης, τόσο επικίνδυνη για την υγεία μιας σύγχρονης μπαταρίας.

Pandora Charger με Bluetooth

Στον έξυπνο φορτιστή Pandora Charger, τα γρήγορα chip ADC υψηλής ακρίβειας παρακολουθούν συνεχώς για τυχόν αλλαγή τάσης και θορύβου που χαρακτηρίζει την έναρξη βρασμού του ηλεκτρολύτη σε περίπτωση υπερβολικής συγκέντρωσης ρεύματος. Μετρήσεις πραγματοποιούνται στις επαφές της ίδιας της μπαταρίας ως ξεχωριστό ζεύγος βολτ.

Αν ανιχνευθεί έναρξη του βρασμού, ο Pandora Charger μειώνει στιγμιαία το ρεύμα σε ασφαλή τιμή, φροντίζοντας έτσι την υγεία της μπαταρίας.

Επιπλέον, ο Pandora Charger είναι εξοπλισμένος με Bluetooth για τον έλεγχο και την παρακολούθηση της φόρτισης, μέσω της δωρεάν εφαρμογής για smartphone, Pandora Charger.

Παράλληλα, ο Pandora Charger, καταγράφει συνεχώς ιστορικό συμβάντων και ο επαγγελματίας μπορεί εύκολα να πάρει πλήρη αναφορά μαζί με σαφές οπτικό γράφημα της διαδικασίας της φόρτισης, μέσω της εφαρμογής για smartphone.

Με τις πληροφορίες που του παρέχει η εφαρμογή και ο Pandora Charger, ο επαγγελματίας θα μπορέσει να εκτιμήσει σωστά την υγεία της μπαταρίας καθώς και την υπολειπόμενη διάρκεια ζωής της.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η ενσωματωμένη λειτουργία «Booster».

Δημιουργήθηκε ειδικά για την συντήρηση της μπαταρίας των οχημάτων κατά τη διάρκεια εργασιών επισκευής και συντήρησης στο συνεργείο. Διατηρεί την τάση σταθερή και όχι μεγαλύτερη από 12,8 Volt με τον κινητήρα εκτός λειτουργίας και παροχή ρεύματος έως 25A. Παροχή περισσότερο από αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες του ηλεκτρικού δικτύου οχήματος για τους διάφορους ελέγχους από τον επαγγελματία, ενώσω δεν λειτουργεί ο κινητήρας του.

Με την λειτουργία Booster «συνδεθείτε και ξενοιάστε»!

Έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις εκθέσεις και στις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, μηχανών και σκαφών και άλλων οχημάτων που χρειάζονται συνεχή παροχή ρεύματος για μεγάλα χρονικά διαστήματα, με τον κινητήρα τους εκτός λειτουργίας και το κυριότερο χωρίς να φθείρουν την εγκατεστημένη μπαταρία.

Ο Pandora Charger είναι μοναδικός στο είδος του και καινοτόμος στις λειτουργίες που παρέχει στον επαγγελματία. Είναι πολύπλοκη και σύγχρονη συσκευή που κυκλοφόρησε η Pandora έχοντας εξειδικευμένη τεχνογνωσία στην παραγωγή ισχυρών και εξαιρετικά αξιόπιστων τροφοδοτικών, τα οποία χρησιμοποιούνται μαζικά σε λαμπτήρες LED για μεγάλα έργα που παράγει το ίδιο εργοστάσιο.

Σήμερα κυκλοφορούν στην αγορά εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς και έχουν κερδίσει πολύ καλή φήμη για την υψηλή ποιότητα και τις πιο αξιόπιστες λύσεις στον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο manual, εδώ.

Τα Δημοφιλέστερα Προϊόντα Μας

Ίσως τα πιο Συζητημένα Συστήματα Προστασίας και Τηλεμετρίας Οχημάτων

Entry Level Συστήματα Συναγερμού για Αυτοκίνητα

Cruise Control και Περιοριστής Ταχύτητας.

Ηχοσυστήματα Εξωτερικού Χώρου για Σκάφη

Ηχοσυστήματα Εσωτερικού Χώρου για Σκάφη

Είμαστε σε διαρκή Αναζήτηση νέων τεχνολογιών ώστε να διατηρούμε μια σταθερή γκάμα με χρήσιμα προϊόντα για τους καταναλωτές μας!